För barn och unga

På biblioteket finns mycket för barn och unga att upptäcka.

Bibliotekets barnhörna. Foto: Astrid Evasdotter SmithFör de yngre barnen har biblioteket en barnhörna. Där finns noter, böcker och CD för barn. Ett katalogskåp med spännande lådor att dra ut och upptäcka finns också på plats liksom mysiga kuddar och en härlig utsikt!

För den som har börjat spela eller sjunga själv finns noter för alla instrument. Nybörjare, proffs eller mittemellan spelar ingen roll! Det finns inte bara noter för klassik musik utan också för pop, rock, jazz, visa… Letar man efter något särskilt hjälper biblioteket gärna till.

Noter finns också för dem som spelar i grupp! I samlingarna hittas noter för olika ensembler eller band. Det finns massor att upptäcka! Här finns också möjlighet till öppen scen, för att spela för andra och varandra.

Dags att skriva uppsats eller specialarbete? Biblioteket kan tipsa om olika ämnen och hjälper till att hitta artiklar, böcker och annat.

Det här är ju ett teaterbibliotek också så här finns pjäsmanus på svenska och det går att söka fram monologer, pjäser med olika antal huvudroller och så vidare. Det finns även mycket att läsa om teaterkostymer, scenografi, ljussättning och allt annat som hör scen och teater till.

Läs mer om arbetet för barn och unga på Statens musikverk. Musikverket har även ett ungdomsråd, mer om det på Statens musikverks ungdomsråds facebooksida.

Välkommen!

Kommentarer

Kommentera