Fjärrlån

Musik, teater och dans – fjärrlåna böcker var du än är. På Musik- och teaterbiblioteket kan du också låna böcker som finns på andra bibliotek.

Låna via ditt lokala bibliotek

Den som inte har möjlighet att hämta materialet själv på biblioteket i Stockholm kan beställa fjärrlån på närmaste bibliotek och hämta det där. Lånekort på Musik- och teaterbiblioteket behövs ej. Kontakta ditt lokala bibliotek för information om fjärrlånevillkor. Om det är en enstaka sång, några sidor med noter eller en artikel kan materialet skickas med e-post till biblioteket.

Information för andra bibliotek

Beställ fjärrlån genom Libris fjärrlåne-post eller telefon.

Retur av fjärrlån

Fjärrlån kan returneras via antingen Företagspaket, Postpaket med olika speditörer eller andra budfirmor till;
Musik- och teaterbiblioteket
Tegeluddsvägen 100
115 28 Stockholm

Postadress för brev, vykort, reklamblad och liknande skickas till boxadress;
Musik- och teaterbiblioteket
Box 16326
103 26 Stockholm

För information om porto se Postens webbplats.

Finns det du vill låna på ett annat bibliotek?

Noter eller böcker/artiklar som inte finns på Musik- och teaterbiblioteket kan lånas in från andra bibliotek utanför Stockholmsområdet. Det är en service biblioteket erbjuder alla privatpersoner som har lånekort. Musik- och teaterbiblioteket avgör i vilka fall material skall lånas in. Lånetiden bestäms av det utlånande biblioteket.

Fjärrlån beställs på särskilda blanketter i biblioteket eller via webbformulär när du är inloggad på ditt bibliotekskonto. Om du inte har lånekort hos oss ännu kan du även beställa via info@musikochteaterbiblioteket.se. Fyll i så många uppgifter som möjligt om noten/boken/artikeln. Skriv ditt namn samt adress, telefonnummer och e-postadress.

Var ute i god tid med beställningen. Det är svårt att veta hur lång tid det tar att få hit det du beställt. Du får ett meddelande när materialet finns att hämta.

I första hand beställer Musik- och teaterbiblioteket noter och böcker från svenska bibliotek via Libris. I andra hand från de nordiska grannländernas bibliotek och i tredje hand från bibliotek utanför Norden. Fjärrlån från bibliotek inom Norden är gratis, men fjärrlån från övriga länder är avgiftsbelagda, se prislista. Om fjärrlånet består av kopior är dessa ofta avgiftsbelagda.

Beställ fjärrlån