I samlingarna

I bibliotekets moderna samlingar finns noter för alla uppsättningar och genrer, litteratur om musik och teater, pjäsmanus och tidskrifter, skivor och filmer. Det mesta av materialet förvaras i magasin och beställs fram via bibliotekets kataloger.

120 000 böcker

50 000 böcker om musikhistoria, musikgenrer, pedagogik, teknik och musikvetenskap. 70 000 böcker om teaterhistoria, dramaturgi, regi, kostym, scenografi och koreografi. Uppsatser och biografier om musiker, skådespelare, tonsättare, regissörer och dansare.

378 000 noter

Noter för nybörjare och professionella, för olika instrument och genrer – från medeltida motetter till heavy metal, från barnvisor till operaarior. Kammarmusik finns i massor och orkestersamlingen har över 6 000 kompletta verk för symfoni- och blåsorkester.

250 tidskrifter

Över 250 tidskrifter, från mycket smala som svenska Elvisföreningens medlemsblad till mer omfattande som internationella musikvetenskapliga tidskrifter. Här finns tidningar knutna till teater, musikgenrer, instrument, inspelningar, opera och balett.

40 000 pjäsmanus, massor av dramatik

Tryckt dramatik på flera språk och en stor och växande samling med cirka 40 000 pjäsmanus från föreställningar som spelats på många av Sveriges teatrar.

Mer än 1 000 filmer

DVD:er med konserter, musikaler, opera och dans samt dokumentärfilmer och en del utbildningsmaterial. Lånekortet ger dig dessutom tillgång till över 1 600 streamade musikfilmer i Naxos Video Library.

Mer än 85 000 streamade album

Cd-samling med de flesta genrer inklusive barnskivor. Play-along-cd  finns som bilaga i många notböcker. Med lånekort kan du lyssna på streamad musik från över 85 000 album på Naxos Music Library.

30 000 rariteter

Missa inte bibliotekets omfattande raritetssamling. Här finns bland annat flera hundra år gamla noter i tryck och handskrift samt tidskrifter och böcker. Till raritetssamlingen.