Lånekort

Lånekortet ger dig tillgång till 50 000 böcker om musikhistoria, 70 000 böcker om teater, dans och opera, nära 400 000 noter och mycket mer.

Skaffa lånekort

För att få lånekort behöver du visa legitimation och fylla i en låneförbindelse på plats på biblioteket. Den som är under 16 år behöver målsmans underskrift. Lånekortet är gratis.

Om du förlorar ditt lånekort är det viktigt att du hör av dig till biblioteket för att få det spärrat. Att få ett nytt lånekort kostar 40 kronor.

Utländska medborgare får låna hem utan svensk legitimation om de vistas i Sverige mer än tre månader och visar pass eller legitimation. Lånekort för personer utan svenskt personnummer utfärdas för sex månader i taget. 

Beställ och förläng dina lån själv

När du fyller i låneförbindelsen får du välja en fyrsiffrig PIN-kod. Koden och lånekortsnumret fyller du i när du vill logga in för att beställa det du vill låna eller hålla koll på och förlänga dina lån.

Tillgång till Naxos

Lånekortet ger dig tillgång till streamade musiktjänster från Naxos Music Library där du kan lyssna på över 75 000 album och titta på över 1 450 filmer på nätet. Logga in på Naxos genom att fylla i ditt lånekortsnummer i rutan.