Trio Oùat spelar Per Henrik Wallin

Trio Oùat spelar Per Henrik Wallin 

Trio Oùat spelar Per Henrik Wallin

Den 23 mars kan du lyssna till Per Henrik Wallins musik framförd av Trio Oùat på Musikaliska kvarteret i Stockholm. Under kvällen får du också ta del av en paneldiskussion modererad i samarbete med Roger Bergner och Svenskt visarkiv.

Tid: 18.30, 23 mars
Plats: Musikaliska kvarteret, Nybrokajen 11, Stockholm
Köp biljett

Konserten hålls i samband med en skrivrelease av Trio Oùats skiva ”The Strange Adventures of Jesper Klint”.

Per Henrik Wallin

Per Henrik Wallin (1946-2005), var en svensk pianist, orkesterledare och jazzmusiker. Wallin var en av de ledande krafterna i svenskt musikliv sedan mitten av 1970-talet, då han gjorde entré med sin trio. Det var i sina födelsetrakter i Västergötland som Wallin upptäckte och fascinerades av jazzmusiken.

Redan som 11-åring började han spela piano, och fann främst inspirationen hos pianister som Thelonious Monk, Art Tatum och Bud Powell. Som fjortonåring började han spela dans- och kafémusik, bland annat med trumslagaren Sven-Åke Johansson. Efter studier vid Lunds universitet bosatte sig Wallin i Örebro, varifrån han flyttade till Stockholm i mitten av 1970-talet.

Per Henrik Wallin har kallats Sveriges svar på Thelonious Monk och kom bland andra att spela med Eje Thelin, Lars Göran Ulander, Erik Dahlbäck, Torbjörn Hultcrantz, Bernt Rosengren och Jonas Kullhammar.

Wallins samling inkom till Svenskt visarkiv under 2010 och i december 2013. Materialet är fritt tillgängligt för forskning.

Skrivet av Maria Hellqvist den 3 mars, 2023
Kategorier: Svenskt visarkiv
Nyckelord: event

Kommentarer

Kommentera