Press

Presskontakt

Karin Algvik
Kommunikationschef
Tel: 070-832 42 14
karin.algvik@statensmusikverk.se

Måna Degerman
Pressansvarig
Tel: 076-724 75 18
mana.degerman@statensmusikverk.se

Karin Strand
Chef Svenskt visarkiv
Tel: 08-519 554 20
karin.strand@svensktvisarkiv.se

Karin Strand, chef Svenskt visarkiv. Foto: Jonas André/Statens musikverk.

Kontakta oss gärna för fler pressbilder.

Logotyp

Här kan du ladda ner Svenskt visarkivs logotyp.

Logotyperna finns tillgängliga i ett två olika färgformat: CMYK (för tryck) och RGB (för skärm) och finns i filformaten EPS (CMYK och RGB) och PNG (endast RGB). Logotypen finns i en positiv version, för användning mot ljus bakgrund, och i en negativ, för användning mot mörk bakgrund.

Ladda ner Svenskt visarkivs logotyp

OBS! Filerna är komprimerade i Zip-format och kommer behövas packas upp efter nedladdning.

Så använder du logotypen

Frizon

Logotypen har en frizon där inga andra texter, bilder eller element får placeras. Frizonen anger också minsta tillåtna avstånd till en sidkant i en trycksak, annons eller på en webbsida.

Frizonen baseras på bokstävernas höjd (versalhöjd), ett så kallat x-mått, som alltid är proportionerligt i relation till logotypens storlek. Frizonen utgörs av ett x.

Frizonen ska vara densamma på samtliga ytor runt om logotypen och samma mått gäller alla versioner och uppställningar av logotypen.

Minsta storlek

För att logotypen ska uppfattas tydligt även i små storlekar har vi en rekommenderad minsta storlek på 10 mm höjd för trycktillämpningar och 30 pixlar höjd för digitala tillämpningar.

Om du har övriga frågor om logotypens användning eller behöver den i ett annat filformat kan du kontakta Jonas André, 08-519 554 71.