Fiolspelare. Foto Miki Anagrius

Foto: Miki Anagrius 

Så bedöms din ansökan

Beslut om projektstöd fattas av de åtta ledamöterna i Musikverkets konstnärliga råd. I år har rådet välkomnat två nya medlemmar med omfattande kunskap och erfarenhet från musiklivet.

Regeringen utsåg under våren tonsättaren Kim Hedås och chefsdirigenten Marit Strindlund till nya ledamöter i Musikverkets konstnärliga råd. De kommer tillsammans med övriga rådsmedlemmar att fatta beslut om vilka projekt som ska få ekonomiskt stöd i årets andra sökomgång, 2015:2.

Kim Hedås kompositioner har framförts av såväl Sveriges Radios Symfoniorkester som Göteborgsoperan och Pärlor för svin. Utöver uppdragen som tonsättare bedriver hon även konstnärlig forskning och 2013 disputerade hon vid Konstnärliga fakulteten på Göteborgs universitet.

Konstnärlig förnyelse och långsiktig utveckling

Marit Strindlund är musikalisk ledare och chefsdirigent på Folkoperan i Stockholm, parallellt frilansar hon som operadirigent i bland annat Storbritannien och Belgien. Hon har utbildat sig vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid Royal Northern College of Music.

Det konstnärliga rådet granskar ansökningarna utefter målsättningen med projektstödet ­– att främja konstnärlig förnyelse och långsiktig utveckling i det fria musiklivet. De tittar bland annat på aspekter som risktagande, trovärdighet, kvalitet och nationell relevans. Tillsammans ska de beviljade projekten gå i linje med Musikverkets övergripande uppdrag gällande geografisk spridning, mångfald och jämställdhet.

Ledamöter i konstnärliga rådet

Stina Westerberg, (ordförande)
Jan Gradvall
Kim Hedås
Alfons Karabuda 
Jesper Nordin
Eva Saether
Marit Strindlund
Lennart Strömbäck 
Helene Stureborg

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.