Om webbplatsen

Innehållet på webbplatsen

Musikverket ansvarar för att informationen på webbplatsen är korrekt och uppdaterad. Synpunkter på och frågor om webbplatsen och dess innehåll skickas till webmaster@musikverket.se.

Struktur

Musikverkets webbplats har tre undersajter: Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv och Caprice records. Till Musikverket hör även webbplatserna scenkonstmuseet.se och elektronmusikstudion.se. Inom musikverket.se finns två bloggar: Musik- och teaterblogget och Bloggat från Svenskt visarkiv.

På alla sidor på webbplatsen finns två menyer. En så kallad funktionsmeny högst upp med länkar till kontaktuppgifter, pressinformation och talande webb. Den undre menyn har länkar till verksamhetsinformation och nyheter med mera.

Bildmaterial

Fotografier som finns på Musikverkets webbplatser är till stor del tagna i Musikverket lokaler och föreställer verksamheten och samlingarna. Musikverket äger rättigheterna till de flesta av bilderna. Under Press finns pressbilder av nyckelpersoner som arbetar på Musikverket. Där finns även Musikverkets logotyper.

Text

Musikverket strävar efter att all text ska vara vårdad, enkel och begriplig, i enlighet med språklagen. Myndigheten arbetar även efter metoden Klarspråk. Alla som läser texter på Musikverkets webbplatser ska förstå innehållet och kunna ta till sig informationen. Läs mer om klarspråk

Information om myndighetens uppdrag och verksamhet finns översatt till engelska och de fem minoritetsspråken: finska, jiddisch, meänkieli, romska och samiska. Inom kort kommer informationen även finnas på svenskt teckenspråk och lättläst svenska.

Offentlighetsprincipen

Musikverket är en statlig myndighet och därför blir information som publiceras på våra webbplatser och sociala medier allmänna handlingar. Det gäller även kommentarer som besökare publicerar där.

Kränkande kommentarer

Inlägg och kommentarer med olämpligt innehåll som publiceras i Musikverkets sociala medier och på webbbplatsen raderas. Med olämpligt innehåll menas inlägg som är kränkande, innehåller hets mot folkgrupp, barnpornografi, våldsskildringar eller innebär intrång i upphovsrätt.

Prenumerera på Musikverkets nyhetsbrev

En gång i månaden skickar Musikverket ut nyhetsbrev till prenumeranter. Nyhetsbrevet innehåller ett urval av nyheter som publicerats på webbplatsen under månaden.

Prenumerera på Musikverkets nyhetsbrev

Tillgänglighet

Med hjälp av Talande webb är Musikverkets webbplatser tillgängliga för personer som av olika anledningar har svårt att läsa. Talande webb är ett hjälpmedel som läser upp webbsidor och pdf-filer, sparar uppläst tal som MP3 och markerar den text som läses upp. Talande webb är gratis för användaren.

Du hittar också Talande Webb i den översta menyn på alla sidor.

Läs mer om tillgänglighet

Personuppgifter

Cookies

Analysverktyg för webbstatistik

Musikverket använder Matomo för att få en bild av hur webbplatsen används. Informationen som samlas in lagras på Statens musikverks egna servrar. Denna information används i syfte att utvärdera besöksstatistik.

Teknik

Skriva ut

När du skriver ut en sida skrivs endast textinnehållet ut. Menyer och sidfot med mera väljs bort. En särskild stilmall används för att automatiskt göra alla sidor utskriftsvänliga.

Innehåll och struktur – webbplatskarta

Sociala medier

En stor del av Musikverkets kommunikation sker i sociala medier. Alla våra konton är öppna för alla att ta del av informationen, det är inte nödvändigt att ha ett eget konto.

Konton