" "

Musik från Turkiet i nytt format

24 april släpper Caprice Records Music from Turkey på Stallet i Stockholm. Livemusik, turkiska toner och fri entré! Music from Turkey innehåller en återutgivning från 1973 som visar bredden i traditionell turkisk musik, men också populärmusik med influenser från västerländsk, indisk och nordafrikansk kultur. Precis som originalutgåvan och andra volymer i serien finns också ett […]

" "

13 miljoner till 73 projekt

73 musikprojekt får dela på drygt 13 miljoner kronor i ansökningsomgång 2019:1.

" "

Nyförvärv mars 2019

Ett urval av nyförvärv till Musik- och teaterbiblioteket mars 2019. Alla noter finns i bibliotekskatalogen.

" "

Vetenskap, musik och migration

4–5 april samlas forskare från hela Norden för att samtala om forskning kring musik och migration.

" "

Sångtexten i fokus

I september bjuder Svenskt visarkiv/Musikverket och Umeå universitet in till ett seminarium om nya perspektiv på sången och sångtexten.

Jazzsångerskan Astrud Gilberto. Foto: Christer Landegren

Berättelser ur arkiven

Dragspel, familjeheder i visor, visuell jazz, kvinnliga brottslingar i skillingtryck. Här är vårens föreläsningsprogram från Svenskt visarkiv!

8 mars på Musikverket

Genom Musikverkets samlingar går det att följa såväl hur människors liv förändrats som samhällets politiska svängningar genom tiden. På internationella kvinnodagen uppmärksammar vi kvinnokampen och några av de kvinnor som har påverkat historien.

" "

Zetterlunds och Riedels arkiv till Visarkivet

De är två av Sveriges mest välkända jazzmusiker – Monica Zetterlund och Georg Riedel. Svenskt visarkiv har haft den stora äran att ta emot deras personliga arkiv.

" "

Nyförvärv januari–februari 2019

Ett urval av nyförvärv av noter till Musik- och teaterbiblioteket januari–februari 2019. Alla noter finns i bibliotekskatalogen.

" "

Sök projektbidrag!

Nu är det åter igen möjligt för musikprojekt att söka bidrag från Musikverket.