Kåklåtar på Scenkonstmuseet

Föredrag: Kåklåtar från en fängslande kultur

Häng med på ett musikaliskt föredrag och samtal om fängelsevisor med musikern Robert Robertsson och författaren Dan Lundberg kl 15-16 den 3 maj på Scenkonstmuseet.

Dansuppdrag Svenskt visarkiv

Utlysning av konstnärligt uppdrag: Dansa vårt arkiv!

Vill du skapa en scenföreställning som bygger på Svenskt visarkivs rika folkdanssamlingar? Vi erbjuder ersättning för repetitionstid motsvarande en månad på heltid för upp till fem personer under hösten 2022. Arkivet för folklig dans är en rik materialsamling om den folkliga dansens kulturarv med bland annat filmdokumentation, dansbeskrivningar och litteratur. Arkivet finns sedan 2011 i […]

" "

250 år i musikens tjänst

För att fira bibliotekets 250-årsjubileum är årets upplaga av Dokumenterat en jubileumsutgåva som gör nedslag i samlingarna och blickar tillbaka på den långa historien i musikens tjänst.

" "

Boksläpp: Efterklang

17 mars bjuder Musik- och teaterbiblioteket in till boksamtal och release med författaren Elisabeth Wärnfeldt.

" "

”Musiken är livsviktig för fotbollen”

Vilken betydelse har musiken för fotbollssupportrar på distans? Masterstudenten Vera Leijonklo studerar Manchester Uniteds supportrar i Sverige.

Musikverkets bidragsgivning upphör

Regeringen har beslutat att flytta Musikverkets bidragsgivning till Kulturrådet vid årsskiftet.

" "

Biblioteket 250 år!

Musik- och teaterbiblioteket fyller 250 år! 1771 öppnade vi som Kungliga Musikaliska akademiens bibliotek. Vi firar med en serie filmer där vi pratar med användare och experter om utvalda skatter i bibliotekets samling. Läs mer om bibliotekets historia  Del 1 — Musikterapi 1771 öppnade vi som Kungliga Musikaliska akademiens bibliotek. I dag får alla låna […]

" "

8,6 miljoner till 45 projekt

Här är projekten som får bidrag efter höstens ansökningsomgång!

" "

Sveriges första kulturpolitik blir digital

Musikverket har tilldelats ett bidrag om knappt 2 miljoner kronor från Riksbankens jubileumsfond för att digitalisera hela samlingen av Kungl. Musikaliska akademiens protokoll.

" "

Frihamnen – våra nya kvarter

Nu är vi på plats på Tegeluddsvägen! Följ med på en tur genom våra nya kvarter i Frihamnen – Stockholms port mot världen och en viktig handelsplats.