Vill fördjupa arbetet

Eva Saether är docent och lektor i musikpedagogik vid Musikhögskolan i Malmö, hon är kursledare för masterutbildningen i musikpedagogik och arbetar med att utveckla den nordiska masterutbildningen i världsmusik, GLOMAS.

Eva Saether. Foto: Musikhögskolan i Malmö, Leif Johansson

Foto: Musikhögskolan i Malmö/Leif Johansson

Eva Saether har arbetat med en rad forskningsprojekt, bland annat var hon med och drev projektet World Music School i slutet av 90-talet, och i Scientific Comittee för projektet “Extra! Exchange Traditions” inom European Music Council.

Hon har verkat på olika områden, har sin bakgrund i journalistik och i socialantropologi, och hon har varit musikarkivarie vid Skånes musiksamlingar vid Lunds universitet.

Tillämpa nya kunskaper

Hon har haft uppdraget i Musikverkets konstnärliga råd sedan starten 2011 och fortsätter uppdraget under ytterligare en period. Hon beskriver de första åren som en tid för att lägga grunden för bedömningsarbete och kriterier. Nu ser hon fram emot att fördjupa och utveckla arbetet.

– Att jag vill sitta kvar beror delvis på att jag upplever det som om vi nu börjar få grepp om arbetets många dimensioner, och jag vill gärna sitta kvar för att tillämpa något av den kunskap vi byggt upp tillsammans, samtidigt som vi naturligtvis ständigt kommer att fördjupa och utveckla arbetet.

Överblick över musiklivet

Eva Saether menar att en överblick över det fria musiklivet och dess aktörer är en viktig komponent i konstnärliga rådets uppdrag, men även att rådets olika kompetenser värdesätts och respekteras i bedömningsarbetet.

– Jag hoppas att min forskningsinriktning ”interkulturella perspektiv på musikaliskt lärande”, liksom min hemvist i den folkmusikaliska myllan kan komma arbetet till godo.

 

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.