Mikrofoner. Foto: Rusty Sheriff/Flickr (CC)

Mikrofoner. Foto: Rusty Sheriff/Flickr (CC) 

Två nya namn i Konstnärliga rådet

Tonsättaren Kim Hedås och chefsdirigenten Marit Strindlund tar plats i Musikverkets konstnärliga råd. Rådet, som fördelar Musikverkets miljoner till musiklivet, är därmed komplett.

Regeringen har utsett Kim Hedås, tonsättare inom elektroakustisk musik, och Marit Strindlund, chefsdirigent och musikalisk ledare för Folkoperan i Stockholm, till nya medlemmar i Musikverkets konstnärliga råd.

– Det är två mycket intressanta personer. Båda är förankrade i musiklivet och båda har en djup kunskap om musikers och musikskapares villkor, säger Stina Westerberg, generaldirektör på Musikverket och ordförande för Konstnärliga rådet.

Fattar beslut om projektstöd

Varje år fördelar Musikverket 25 miljoner kronor till samarbetsprojekt i musiklivet, projekt som leder till gränsöverskridande möten, konstnärlig förnyelse och långsiktig utveckling – både på hemmaplan och internationellt.

Konstnärliga rådet fattar beslut om vilka projekt som ska få ta del av pengarna och är även rådgivande i strategiska frågor som rör stödet. I rådet sitter nu åtta medlemmar med omfattande musikalisk expertis och lång erfarenhet av musiklivet, utsedda av regeringen.

Mer läsning

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.