RAW Sound Sweden. Foto: Annika Broman

RAW Sound Sweden. Foto: Annika Broman 

Women In Jazz Project gästar USA 8 mars

Women In Jazz Project är ett internationellt utbytesprojekt som vill stärka och synliggöra kvinnliga musiker och kompositörer. Projektet har fått stöd av Musikverket och uppträder i Washington den 8 mars, på internationella kvinnodagen.

Women In Jazz Project är ett jämställdhetsprojekt vars syfte är att uppmärksamma kvinnors musicerande och komponerande genom ett internationellt kulturutbyte. Projektet fick stöd av Musikverket i ansökningsomgång 2 under 2014.

Den 4 mars reste initiativtagarna till USA för att inleda första fasen av projektet. Den svenska jazzgruppen RAW Sound Sweden medverkade på den femte upplagan av Washington Women in Jazz Festival och gav även workshops på bland annat Howard University och Montgomery College.

Seminarium och konsert

Den 8 mars, på internationella kvinnodagen, anordnas genom Women In Jazz Project, ett seminarium och ett panelsamtal. Temat för dagen är jämställdhet i musiklivet.

Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen är värd för seminariet i samarbete med Göteborgs Universitet. Medverkar gör Cecilia Björck, doktor i musikpedagogik, Carina Borgström Källén, doktor i estetiska uttrycksformer och Thomas Jäderlund, studievägledare och lärare på Högskolan för scen och musik. Det blir även ett panelsamtal med amerikanska musiker och forskare.

Seminariet efterföljs av en konsert på Sveriges ambassad i Washington D.C. Uppträder gör RAW Sound Sweden och det amerikanska bandet Ephemera som leds av grundaren för Washington Women In Jazz Festival, Amy K Bormet.

Nästa del av projektet blir en Women In Jazz Festival i Göteborg i oktober 2015, med fortsatt utbyte med den amerikanska festivalen.

Women In Jazz Project genomförs i samarbete mellan Kultur i Väst, Sveriges ambassad i Washington D.C., Washington Women In Jazz Festival, Föreningen Impra och Jazzföreningen Nefertiti. Förutom Musikverket stöder även Statens kulturråd och Stim projektet.

Läs mer om programmet den 8 mars på Sveriges ambassad i Washington D.C. på Kultur i Västs webbplats.

Mer om Musikverkets stöd till musiklivet.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.