Bland hyllorna i Musik- och teaterbiblioteket. Foto: Miki Anagrius

Bland hyllorna i Musik- och teaterbiblioteket. Foto: Miki Anagrius 

Tips på världsbokdagen

Den 23 april firas böcker och läsning runtom i världen. Vi passar på att tipsa om Musik- och teaterbibliotekets stora samling av musik- och teaterlitteratur.

1995 beslutade FN-organet Unesco att den 23 april skulle utnämnas till världsbokdagen – en dag för firandet av böcker, författare, läsning, upphovsrätt och människors fria tillgång till information.

Ge en bok – få en ros

Idén kommer från Katalonien i Spanien. Där har man sedan 1900-talets början haft för vana att fira skyddshelgonet St Görans dag den 23 april genom att ge en bok till någon man tycker om. Den som får en bok ger enligt traditionen en ros tillbaka.

Välj bland 120 000 böcker

Såhär på världsbokdagen passar det ju bra att slå ett slag för att inte bara ge bort böcker utan även för att låna dem. I Musik- och teaterbibliotekets samlingar finns över 120 000 böcker inom ämnena musik, teater och dans att välja bland.

På hyllan för nyinkommet hittar du till exempel Jag vill ju vara fri, en ny bok om skådespelaren Lena Nyman skriven av författaren Annika Persson. Den som vill träna upp sin egen skådespelarröst kan även kolla in den nya boken Voice Acting For Dummies av Stephanie Ciccarelli och David Ciccarelli.

Läs mer

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.