Musikverkets, Scenkonstmuseets och Elektronmusikstudions nya logotyper. Design: Spacerabbit

Musikverkets, Scenkonstmuseets och Elektronmusikstudions nya logotyper. Design: Spacerabbit 

Musikverket får ny visuell kostym

Ända sedan starten i maj 2011 har vi på Musikverket talat om oss själva som Musikverket. Nu har vi äntligen rätten till www.musikverket.se. Samtidigt som vi byter webbadress uppdaterar vi den grafiska profilen.

Den nya visuella identiteten innebär ett byte av färger och logotyper mer i linje med det center för kulturliv och kulturarv som Musikverket har utvecklats till.

En mötesplats för den skapande människan

Uppdraget är precis som tidigare att vara en öppen mötesplats för den skapande människan med fokus på stöd till kulturlivet och att levandegöra kulturarvet inom musik, teater och dans. Rent konkret betyder det massor av aktiviteter i våra spännande verksamheter inom Musikplattformen, Scenkonstmuseet, Svenskt visarkiv, Musik- och teaterbiblioteket, Caprice Records och Elektronmusikstudion. Välkommen att utforska vår verksamhet och våra digitala resurser här på webbplatsen.

Där scenkonsten möter kulturarvet

I den digitala utgåvan Musikverket – där scenkonsten möter kulturarvet har vi samlat en rad konkreta exempel på vår spännande verksamhet.

Där beskriver vi projektstöd till en konsert med alla Gotlands kyrkklockor (klicka gärna vidare så kan du höra den också!), ett projekt med svensk och sydafrikansk hiphop samt ett projekt om musik och hjärna med Karolinska Institutet.

Jämställdhet är ett särskilt uppdrag för Musikverket. Vi presenterar jämställdhetsstöd till verksamheter som en mer jämställd repertoar, för jämställda festivaler och mot genusfällor inom kulturskolan.

Arkivinspelningar och en borttappad repertoar

Läs också om hur vi levandegör kulturarvet med arkivinspelningar med legendariske jazzartisten Don Cherry. Förundras över berättelsen om jakten på den borttappade repertoaren – hittills har över tusen verk återupptäckts! Och missa inte digitaliseringsprojektet som bidrar till att rädda det musikaliska kulturarvet i Gambia till eftervärlden.

Det är bara en liten del av allt Musikverket jobbar med. Passa på att lära känna oss bättre i Musikverket – där scenkonsten möter kulturarvet.

 

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.