Jarl Kulle och Inga Tidblad i Lång dags färd mot natt på Dramaten, 1956. Foto: Beata Bergström

Jarl Kulle och Inga Tidblad i Lång dags färd mot natt på Dramaten, 1956. Foto: Beata Bergström 

Där scenkonsten möter kulturarvet

Samverkan och stöd till konstnärer och kulturlivet samt att levandegöra kulturarvet inom musik, teater och dans. Det är Musikverkets uppdrag i korthet. Här bjuder vi på exempel ur verksamheten.

Stöd till det fria musiklivet fortsätter, ett viktigt område är stöd till projekt som arbetar för ökad jämställdhet inom svenskt musikliv.

Forskningsprojektet Utanförskapets röster utgår från Musikverkets samlingar och studerar blindvisor (tiggarverser av och om blinda personer), arbetslösas och strejkandes sånger samt sånger med anknytning till fängelselivet.

Utställningen Foto: Beata Bergström på Musik- och teatermuseet som nu stängt och bytt namn till Scenkonstmuseet, visade under 2013 upp bilder av fotografen Beata Bergström från svenskt teaterliv 1953–2004

Fler inblickar i Musikverkets verksamhet och hur vi jobbar i broschyren Musikverket – där scenkonsten möter kulturarvet.

Läs även om Musikverkets verksamhet i broschyrerna Musikverket – ett nytt konstverk tar plats på scen och Musikverket – en mötesplats för scenkonst och kulturarv.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.