Mindfellaz tillsammans med delar av Elemento Illegal i Colombia. Foto: David Ekströmer

Mindfellaz tillsammans med delar av Elemento Illegal i Colombia. Foto: David Ekströmer 

Från Kalmar till Colombia

Kalmarbaserade hiphop-duon Mindfellaz beger sig till Medellín i Colombia för att skriva och spela in musik tillsammans med barn och ungdomar. Se och hör resultatet.

Det hela börjar ganska långt från staden Medellín i nordvästra Colombia, närmare bestämt på Ica i Växjö 2015. Här springer Mattis ”Jass” Grusell, som tillsammans med David ”Gigantoz” Ekströmer utgör duon Mindfellaz, in i en kompis som just kommit tillbaka från Colombia. Kompisen har skrivit C-uppsats och varit med och startat upp Multicultural Colombia, en organisation som jobbar med inhemska flyktingar och marginaliserade grupper i landet.

Samarbete med Multicultural Colombia

I spåren av den över 50 år långa, blodiga konflikten mellan Farc-gerillan och den colombianska regeringen finns för närvarande omkring fem miljoner internflyktingar i landet. Många som har tvingats fly landsbygden bor i kåkstäder i utkanterna av städerna, exempelvis El Faro i Colombias näst största stad Medellín.

Multicural Colombia driver en hiphop-skola i El Faro som nu behöver förstärkas. Mattis Grusell nappar direkt och får med sig parhästen David Ekströmer från Mindfellaz på tåget. Med ekonomiskt projektstöd från Musikverket reser de dit för att skriva, spela in och producera musik tillsammans med barn och ungdomar och för att själva skaffa sig kunskap.

Dokumentär från resan

Musikvideo med Mindfellaz, Elemento Illegal & Ferney

På plats arbetar de tillsammans med ett tiotal ungdomar och temat för deras gemensamma musik är kärleken och relationen till El Faro. Se musikvideon Multicultural – Del Barrio ft. Elemento Illegal, Ferney & Mindfellaz.

Fakta om projektet

  • Namn: Kalmar till Colombia
  • Projektägare: Mattis Grusell
  • Projektstöd från Musikverket: 50 000 kronor i ansökningsomgång 2015:2

Mer om Musikverkets projektstöd

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.