Stockholm Chamber Brass spelade på Toronto Soundstream Festival. Foto: Misha Pedan/Pressbild

Stockholm Chamber Brass spelade på Toronto Soundstream Festival. Foto: Misha Pedan/Pressbild 

Soundstream Brass Project

Stockholm Chamber Brass presenterade ny svensk kammarmusik under Toronto Soundstream Festival i oktober 2011. Konserterna är en del i ett långsiktigt musikaliskt utbyte mellan Sverige och Kanada. 

Flera svenska ensembler och tonsättare har sedan 1997 gästat Toronto Soundstream Festival för musikaliska utbyten, men också för att belysa likheter och olikheter mellan länderna.

Workshop och konsert

Förhoppningen var denna gång att i förlängningen kunna bjuda in kanadensiska musiker och tonsättare att besöka Sverige.

Ensemblen Stockholm Chamber Brass, som består av Urban Agnas, trumpet, Jeroen Berwaerts, trumpet, Annamia Larsson, franskt horn, Jonas Bylund, trombon och Lennart Nord, tuba, var för andra gången inbjuden att hålla en workshop och ge en konsert på Royal Conservatory of Music samt att delta i en avslutningskonsert i samband med festivalen.

Entusiastisk publik

Stockholm Chamber Brass sätt att presentera växelvisa verk med utplacering av musikerna på olika platser i konsertlokalen var något som festivalledningen särskilt hade efterfrågat.

Väl på plats hade ensemblen vissa problem med konsertlokalens storlek och luftförhållanden, men publiken var entusiastisk och ensemblen tror sig ha gjort bra pr för svenska tonsättare.

”Stora planer för framtiden”

– Sammanfattningsvis kan man säga att vi är mycket nöjda med vårt deltagande i festivalen. Vi hoppas och tror att det kan bli en fortsättning på detta projekt. Vi vet att festivalens ledare och grundare, Lawrence Cherney, har stora planer för framtiden, säger Lennart Nord från Stockholm Chamber Brass.

Fakta om projektet

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.