Tre av deltagarna i projektet Meetings in India på scen under en av konserterna.

Tre av deltagarna i projektet Meetings in India. 

Meetings in India

Världsmusikgruppen Mynta gick samman med några av Indiens främsta musiker för en gemensam turné – med projektstöd från Musikverket. Se resultatet!

Världsmusikgruppen Mynta består av den indiske tabla-mästaren Fazal Qureshi, den kubanske violinisten Santiago Jimenez, den amerikanske flöjtisten Dallas Smith samt svenskarna Max Åhman på gitarr, Sebastian Printz-Werner på slagverk och Christian Paulin, kapellmästare och basist.

Sedan tidigare turnéer i Indien hade gruppen kontakt med flera indiska musiker och sångare, bland andra den 71-årige ghatam-spelaren Vikku Vinyakram och musikerna Louiz Banks, Shankar Mahadevan och Sivamani.

Mynta möter indiska mästare

Inom ramen för projektet Meetings In India ville de fördjupa det musikaliska samarbetet och knyta kontakter inför kommande turnéer. Musikerna gav ett antal välbesökta konserter i Indien, bland annat en på världsmusikfestivalen Kolkata Fusion Fiesta i februari 2013.

”Ett lustfyllt arbete”

Så här skriver Christian Paulin, kapellmästare och basist i Mynta, om lärdomarna från samarbetsprojektet:

”Mynta har under ett par veckor repeterat och haft konserter med några av Indiens mest framstående musiker. Det har varit ett lustfyllt arbete som inspirerat oss att fortsätta detta samarbete. Mynta knöt flera nya kontakter med indiska musiker och hoppas att göra fler turnéer i Indien som resultat av det.”

Fakta om projektet

  • Namn: Meetings in India
  • Projektägare: Mynta Music
  • Samarbetsparter: Manish Savant, AMG India
  • Summa: projektet beviljades 200 000 kronor i ansökningsomgång 2012:2

Mer om projektstöd från Musikverket

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.