I helgen går Kulturernas Karneval av stapeln i Uppsala. Foto: Roger Ferm.

I helgen går Kulturernas Karneval av stapeln i Uppsala. Foto: Roger Ferm. 

Karneval får Uppsala att vibrera

I helgen går Kulturernas Karneval i Uppsala av stapeln för nionde året i rad! I år har de fått stöd från Musikverket för en mer jämställd artistbokning.

Engelska parken i Uppsala blir skådeplatsen för en sprudlande festival i helgen. Musik, dans, teater, workshops och panelsamtal samsas på tre scener. Dessutom rymmer festivalområdet en särskild del för barn, med egna programpunkter och aktiviteter.

Under lördagen får karnevalståget Uppsalas gator av vibrera. Hundratals deltagare från en mängd olika kulturgrupper skapar en sprakande parad som går i mål vid festivalområdet.

Jämställd artistbokning

Under hösten kunde festivaler söka stöd från Musikverket för att arbeta med jämställd artistbokning. Kulturernas karneval var en av de festivaler som beviljades stöd.

– Sedan flera år tillbaka har vi haft mål om jämn könsfördelning bland bokade akter, i år är 57 procent kvinnor! Med stödet från Musikverket har vi kunnat boka fyra framstående akter som alla verkat för förändring och jämställdhet inom sina respektive genrer, säger Jonna Hylén, projektsamordnare för Kulturernas Karneval.

Tid: Lördag 20 maj klockan 11–22, söndag 21 maj klockan 11–20. Karnevalståg lördag klockan 12–14.
Plats: Engelska parken, Uppsala
Fritt inträde
Program Kulturernas Karneval 

Fakta om projektet:

Projektets namn: Kulturernas Karneval 2017
Projektägare: KulturAlla
Stöd från Musikverket: 170 000 kronor i ansökningsomgång 2016:2