Bild från replokal med trumset. Foto: Miki Anagrius

Foto: Miki Anagrius 

14,4 miljoner kronor till 62 musikprojekt

Segregationsbrytande musik, föreställning i totalt mörker och dödsmetal som utvecklar symfonisk musik. 62 unika samarbetsprojekt får stöd från Musikverket.

Flera av de beviljade projekten riktar sig till barn och ungdomar, eller syftar till att utveckla verksamheter för den yngre målgruppen. Även utveckling av den svenska och internationella festivalscenen är ett tema som återkommer bland projekten.

Mångfald och rättigheter

Precis som i höstens ansökningsomgång fokuserar många projekt på mångfald, mänskliga rättigheter och integration. Till dessa hör bland andra Kulturföreningen Mums projekt Rainbow Riots som med musikens och kulturens kraft ska verka för hbtq-personers mänskliga rättigheter världen över. Det kroppen bär drivs av Resursförstärkaren och ska undersöka de nya poesi- och berättartraditioner som kommit med flyktingar till Sverige.

Ny publik i hela landet

– Många projekt har publiken i fokus och det fria musiklivet vill använda musiken för att undersöka nya sammanhang som utvecklar konstformen. Det här gör att Musikverkets medel för nyskapande ofta når en helt ny publik och ofta på oväntade platser, säger Jonas Burman, chef för Musikplattformen som handlägger Musikverkets projektstöd till musiklivet.

Hela listan över beviljade projekt

Ansökningsomgången i siffror

  • 62 projekt har beviljats stöd
  • 36 nationella samarbetsprojekt
  • 26 internationella samarbetsprojekt
  • Totalt betalas 14 406 858 kronor ut
  • 377 projekt ansökte om totalt 92 139 001 kronor

Mer information om projektstöd

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.