Bild från utställningen Propro Prop på Moderna Museet i Malmö. Foto: Åsa Lundén, Moderna Museet

Utställningen Propro Prop i Malmö. Foto: Åsa Lundén, Moderna Museet 

Elektronmusik från 50 år

Lyssna till sju timmars elektronmusik om dagen. Utställningen Propro prop på Moderna Museet i Malmö bjuder på en djupdykning kors och tvärs genom Elektronmusikstudions arkiv under åren 1963–2012.

Det blir en blandning av fiktiva ljudlandskap och dokumentära fältinspelningar när Elektronmusikstudion, EMS, gör sin första ljudutställning på Moderna Museet i Malmö. Här får besökarna bekanta sig med den elektroakustiska musikens historia i Sverige, en historia där EMS har spelat en central roll.

Elektronmusik från 50 år

EMS, som är en del av Musikverket, har varit centrum för svensk elektronmusik sedan studion grundades i början av 1960-talet. Den tekniska utvecklingen och kompetensen har ständigt legat i framkant, från 60-talets bandteknik via de tidiga datorerna, fram till i dag. Hit kommer ljudkonstnärer och tonsättare från såväl Sverige som andra delar av världen för att arbeta med sin musik.

Teknikutvecklingen och mångsidigheten speglas i utställningen på Moderna i Malmö. Varje dag spelas ett sju timmar långt program med material från EMS arkiv i urval av studiochefen Mats Lindström. Här hörs 40 verk av 38 kompositörer från en tidsperiod om 50 år.

Utställningen håller öppet till den 2 september 2012.
Läs mer på Modernas hemsida

Tysk tidsresa till 60-talets EMS

Den som har vägarna förbi Karlsruhe i Tyskland kan besöka ytterligare en utställning om Elektronmusikstudion.
Läs mer om utställningen i Karlsruhe

Till EMS hemsida

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.