Marisa "Bigawatt" Demarco håller mikrofonworkshop på Elektronmusikstudion EMS under festivalen Titwrench. Foto: Vincent Comparetto

Marisa "Bigawatt" Demarco håller mikrofonworkshop på Elektronmusikstudion EMS under festivalen Titwrench. Foto: Vincent Comparetto 

Popkollo får mikrofonworkshop på EMS

Snart tar sig festivalen Titwrench över Atlanten – från Colorado, USA, till Stockholm. Under festivalen hålls en kreativ mikrofonworkshop på Elektronmusikstudion EMS för medlemmar i Popkollo.

Titwrench är ett konst- och musikkollektiv från Colorado, USA, som fokuserar på nya kvinnliga och genderqueera artister som utmanar gränserna för genrer och konstformer. Kollektivet anordnar en årlig festival i Colorado och nu äger den för första gången rum också i Stockholm.

Mikrofonworkshop

Under festivalen arrangeras workshopen Mic your life, ett samarbete mellan Titwrench, Elektronmusikstudion och Popkollo. Workshopen äger rum den 10 maj på Elektronmusikstudion och leds av den amerikanska musikern och journalisten Marisa Demarco. Marisa gör musik i soloprojektet Bigawatt och bygger även egna elektroniska instrument.  I sin hemstad Albuquerque, New Mexico, har hon startat en systerfestival till Titwrench med namnet Gatas y Vatas.

Popkollo bjuds in

Medlemmar i Popkollo är inbjudna att delta i workshopen och lära sig mer om elektroniskt musikskapande och att tillverka egen teknisk utrustning. Under fyra timmar får deltagarna lära sig att skapa varsin kontaktmikrofon. Ett bra verktyg för den som vill göra egen musik.
Mic your life hålls på engelska och är gratis.

Mer info om workshopen finns här.

Titwrench Stockholm

Titwrench Stockholm äger rum på Fylkingen mellan den 9–11 maj. Deltagarna i Mic your life är välkomna att gå på festivalen den 10 maj gratis. I övrigt avgör besökarna själva vad de vill betala i inträde till festivalen.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.