Antigone i Skärholmen. Ett av projekten som fick stöd under 2012. Foto: Martin Skoog

Antigone i Skärholmen. Ett av projekten som fick stöd under 2012. Foto: Martin Skoog 

Dags att söka pengar till nya samarbetsprojekt

Nytt år, nya möjligheter – och en ny ansökningsomgång. Dags för musiklivet att söka stöd för spännande möjligheter och samarbeten. 15 miljoner kronor ska fördelas, ansökningar ska vara inne senast 5 februari.

Hur låter Norrland, hur funkar klassiska dramat Antigone i hiphopskrud och vad händer i mötet mellan musik och arkitektur? Det är frågor som får svar i några av de samarbetsprojekt i musiklivet som fått stöd av Musikverket.

Stöd kan beviljas till nationella samarbetsprojekt, internationella samarbetsprojekt och för mindre projekt eller förstudier kan enskilda söka pengar. Läs allt om projektstödet här, där du också hittar exempel på projekt som fått stöd.

– Stödet som vi fördelar går till samarbeten, det handlar inte om turnéstöd, understryker Jonas Burman, chef för Musikplattformen som handlägger projektstödet på Musikverket.

Sök igen!

Vid höstens sökomgång var det många nya aktörer som sökte, inte minst i samband med att Musikverket fördelat pengar från nedlagda Rikskonserter för internationella samarbeten. Läs mer om hur Rikskonserterpengarna fördelades.

– Alla som sökte fick förstås inte stöd, men nu är det dags för nya ansökningar. Här finns verkliga möjligheter att förverkliga samarbeten som man drömmer om.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.