Den här webbplatsen använder cookies

Svenskt visarkiv

Bevarar, samlar in, forskar och publicerar material inom folkmusik, visor, äldre populärmusik, svensk jazz, folklig dans, spelmansmusik och inflyttade musiktraditioner. Kulturarv och insamling som inspiration för nyskapande.

Öppettider

Tisdag–fredag kl 12–16

Besöksadress
Torsgatan 19, plan 5, Stockholm
visarkivet@musikverket.se
08-519 554 88

Musikverkets arkivdepå i Gäddviken är för närvarande stängd på grund av vattenskada. Åtkomsten till samlingarna är begränsad. Förfrågningar hänvisas till Olle Fernau (musik) tel 08-519 554 22, Marianne Seid (teater) tel 08-519 554 47 och Anna Nyander (dans) tel 08-519 554 78.
Hitta hit/karta 

Följ oss på
Följ Svenskt visarkiv på Facebook Följ Svenskt visarkiv på Twitter

Folkdans på Korröfestivalen. Foto: Tina (Flickr/CC)

Arkivet för folklig dans 50 år

Den 5 februari fyller Arkivet för folklig dans vid Svenskt visarkiv 50 år. Det firas med en seminariedag full av intressanta föredrag på Stallet i Stockholm.

Bloggat från Visarkivet. Foto: Miki Anagrius

Dansforskare möts i Göteborg

Brytningspunkter och tradition, repetition som transformation och semiotiska resurser var en del av det som diskuterades när dansforskare i Sverige möttes i Göteborg.

Bilder ur musikskapandets vardag

Bilder ur musikskapandets vardag

Musikaliska genrer och kvalitet, komponerande som social process, skapandeprocesser inom populärmusiken och små sångfestivaler som motkultur – om detta handlar några av texterna i en nyutkommen antologi.

Aktuellt från Svenskt visarkiv