Den här webbplatsen använder cookies

Svenskt visarkiv

Bevarar, samlar in, forskar och publicerar material inom folkmusik, visor, äldre populärmusik, svensk jazz, folklig dans, spelmansmusik och inflyttade musiktraditioner. Kulturarv och insamling som inspiration för nyskapande.

Öppettider

Tisdag–fredag kl 12–16

Besöksadress
Torsgatan 19, plan 5, Stockholm
visarkivet@musikverket.se
08-519 554 88

Musikverkets arkivdepå i Gäddviken är för närvarande stängd på grund av vattenskada. Åtkomsten till samlingarna är begränsad. Förfrågningar hänvisas till Olle Fernau (musik) tel 08-519 554 22, Marianne Seid (teater) tel 08-519 554 47 och Anna Nyander (dans) tel 08-519 554 78.
Hitta hit/karta 

Följ oss på
Följ Svenskt visarkiv på Facebook Följ Svenskt visarkiv på Twitter

Bloggat från Visarkivet. Foto: Miki Anagrius

Nytt arkiv berättar femton års folkmusikhistoria

Från 1979 till 1994 fördelade stiftelsen Svensk folkmusikfond bidrag till verksamma inom folkmusikfältet. Nu finns stiftelsens efterlämnade material tillgängligt hos Svenskt visarkiv.

Folkdans på Korröfestivalen. Foto: Tina (Flickr/CC)

Arkivet för folklig dans 50 år

Den 5 februari fyller Arkivet för folklig dans vid Svenskt visarkiv 50 år. Det firas med en seminariedag full av intressanta föredrag på Stallet i Stockholm.

Bloggat från Visarkivet. Foto: Miki Anagrius

Dansforskare möts i Göteborg

Brytningspunkter och tradition, repetition som transformation och semiotiska resurser var en del av det som diskuterades när dansforskare i Sverige möttes i Göteborg.