Den här webbplatsen använder cookies

Svenskt visarkiv

Bevarar, samlar in, forskar och publicerar material inom folkmusik, visor, äldre populärmusik, svensk jazz, folklig dans, spelmansmusik och inflyttade musiktraditioner. Kulturarv och insamling som inspiration för nyskapande.

Öppettider

Tisdag–fredag kl 12–16

23/2–6/3 är expeditionslokalen stängd. Besök endast efter överenskommelse. Mejl- och telefonfrågor besvaras som vanligt.

Besöksadress
Torsgatan 19, plan 5, Stockholm
visarkivet@musikverket.se
08-519 554 88

Hitta hit/karta 

Följ oss på
Följ Svenskt visarkiv på Facebook Följ Svenskt visarkiv på Twitter

Bloggat från Visarkivet. Foto: Miki Anagrius

Musikarkeologi – ett instrument för konst och kunskap

Har en avfasad benbit från bondestenåldern använts som nålhus eller visselpipa? Musikarkeologi eller – som en del benämner det – ljudarkeologi är en ung forskningsinriktning som uppstod på 1970-talet.

Åsa Jinder.
Foto: Torbjörn Ivarsson.

Åsa Jinder intervjuad

Visarkivet har nyligen intervjuat Åsa Jinder med anledning av den kommande digitala utgivningen av serien Unga svenska spelmän, som spelades in på 70- och 80-talet.

Bloggat från Visarkivet. Foto: Miki Anagrius

Nätverksträff för musikarkiv

Visarkivet och Svenska musikbiblioteksföreningen stod fredagen 6 februari som värdar för nätverksträffen för musikarkiv 2015. Träffen var förlagd i anslutning till Arkivets för folklig dans 50-årsjubilieum, som hölls dagen innan. Lokalen var också densamma: Stallet i Stockholm. Nätverksträffen inleddes med två utmärkta föredrag: Wictor Johansson från Visarkivet berättade om Musikverkets jämställdhetsprojekt under 2014, medan Kia […]