Den här webbplatsen använder cookies

Svenskt visarkiv

Bevarar, samlar in, forskar och publicerar material inom folkmusik, visor, äldre populärmusik, svensk jazz, folklig dans, spelmansmusik och inflyttade musiktraditioner. Kulturarv och insamling som inspiration för nyskapande.

Öppettider

Tisdag–fredag kl 12–16

Besöksadress
Torsgatan 19, plan 5, Stockholm
visarkivet@musikverket.se
08-519 554 88

Hitta hit/karta 

Följ oss på
Följ Svenskt visarkiv på Facebook Följ Svenskt visarkiv på Twitter

Mästerspelmanskonsert i Seglora Kyrka. Foto: Manuel Mena/Flickr (CC)

Visarkivet bjuder på konsert i P2 Live

Bänka er framför radion. Svenskt visarkiv bjuder på konsert med mästerspelmännen Eva Karlsson, Torbjörn Näsbom, Maria Röjås och Anna-Kristina Widell.

O’tôrgs-Kaisa intervjuad inför återutgivningen av Unga spelmän från Hälsingland

O’tôrgs-Kaisa Abrahamsson har intervjuats av Svenskt visarkiv inför återutgivningen av LP:n ”Unga spelmän från Hälsingland”. Detta var den sista i serien Unga svenska spelmän och gavs ut 1982. De flesta musikerna som spelades in på de fem skivor som gavs ut i serien är i dag etablerade folkmusiker och utgör förebilder för dagens spelmän.

Accordeon shadows Foto: Celine Nadeau (Flickr/CC)

Den komplicerade relationen mellan gammeldans och folkmusik

Svenskt visarkiv anordnade seminarium på Folk- och världsmusikgalan I helgen som gick avslutades årets upplaga av Folk- och världsmusikgalan med galakonsert inför en fullsatt Berwaldhall i Stockholm. Förutom artistframträdanden av bland andra Sallyswag, Stefan Sundström och Gässbikôllor så delades prestigefyllda priser ut till artister och andra aktörer inom folk- och världsmusikfältet. Lördagens galakonsert föregicks av […]