Marionettfigur av Michael Meschke. Foto: Michael Kersten

Marionettfigur av Michael Meschke. Foto: Michael Kersten 

Ökat anslag 2014 – pengar till museets lokaler

Från 2014 höjs Musikverkets anslag enligt regeringens budgetproposition med 4 miljoner kronor för att utveckla Musik- och teatermuseets lokaler. 

För 2013 är anslaget i stort sett oförändrat med dryga 600 000 som kompensation för kostnads- och löneökningar.

– Anslagsökningen 2014 är ett stort förtroende. Det är mycket glädjande att kulturdepartementet delar vår vision om att utveckla ett spännande scenkonstmuseum. Nu kan vi gå vidare i det arbetet, säger Musikverkets generaldirektör Stina Westerberg.

Därför höjning

Kulturministern ger i ett pressmeddelande kommentaren att samlingarna vid tidigare Sveriges teatermuseum och Marionettmuseet i Musikverkets samlingar sedan 2010 ingår i Musikverkets samlingar.

– Med anledning av det utökade uppdraget finns det behov av att renovera och bygga om utställningslokalerna i Musik- och teatermuseet. Därför får Musikverket 4 miljoner kronor mer per år från och med 2014.

I regeringens långsiktiga budget för 2014–2016 får Musikverket kompensation för kostnadsökningar under kommande år. För 2014 dryga 2 miljoner, 2015 4 miljoner och för 2016 dryga 6 miljoner. En del av pengarna avser att täcka kostnader som kan uppstå till följd av nedläggningen av Rikskonserter, bland annat gäller det pensionskostnader för Rikskonserters personal. Konsekvenserna av budgetförslaget kommer nu att analyseras noga på Musikverket.

Arbetet går vidare

– Vi måste räkna mycket noga för att på rätt sätt gå vidare i vårt arbete med att effektivisera verksamhet och stärka synergieffekterna mellan de olika verksamheter som ingår i Musikverket, säger Stina Westerberg.

Riksdagsbeslut om budgeten kommer i december.

Mer om budgetpropositionen på regeringens webbplats.

Skrivet av Musikverket den 20 september, 2012
Nyckelord:

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.