Ida Falk Winland. Foto: Urban Jörén

Ida Falk Winland. Foto: Urban Jörén 

Liv, död, trollflöjt

Det är inga små teman som behandlas på veckans spellista. Operasopranen Ida Falk Winland tar sig an livets kretslopp på debutskivan Songs.

Tidigare har hon sjungit med såväl Royal Philharmonic Orchestra som med The Soundtrack of Our Lives-sångaren Ebbot Lundberg, hon har varit Artist in Residence hos Sveriges Radio P2, hon har tilldelats Solistpriset och snart står även Trollflöjten på meritlistan. Den 1 oktober är det premiär för Kungliga Operans uppsättning av Mozarts storverk med Ida Falk Winland i rollen som Pamina.

Emily Dickinson och Ofelia

Denna högaktuella sopran släppte sin debutskiva på Caprice Records 2010, ackompanjerad av pianisten Matti Hirvonen. Skivinspelningen var en del av Solistpriset som Ida Falk Winland tilldelades 2008. Hon stod själv för urvalet av låtarna, som alla har mer eller mindre tydlig koppling till naturen, livet och döden.

Här finns bland annat Aaron Coplands sångcykel om den amerikanska författaren Emily Dickinson, Richard Strauss Ofeliasånger och tonsatta dikter av den svenska poeten Ebba Lindqvist. Trevlig lyssning!

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.