Don Cherry. Foto: Paul G Deker

Don Cherry. Foto: Paul G Deker 

Nyutgiven 40-åring

Don Cherrys klassiska och efterfrågade album Organic Music Society gavs ut på nytt av Caprice Records i maj. Skivan har mötts av översvallande recensioner, den har sålts i 2 000 exemplar och den har redan pressats om flera gånger. Nu är den veckans spellista.

Musikern Don Cherry (1936–1995) är svår att placera in i något fack. Han var trumpetare, men spelade betydligt fler instrument än så. Han var jazzmusiker, men sprängde de musikaliska gränserna och hämtade inspiration från världens alla hörn. Cherry föddes och växte upp i USA och bodde därefter många år i Sverige. Det var här Organic Music Society kom till och släpptes 1973.

Lp:n var länge slut hos leverantörerna och hett eftertraktad av samlare. Caprice Records, som är en del av Musikverket, har fått ta emot många önskemål om en återutgivning genom åren och i år blev det alltså dags. 40 år efter att Organic Music Society spelades in har skivan getts ut på nytt på lp och för första gången på cd.

Skivan har fått positiva recensioner i både Sverige, USA och England, och än en gång sålde den snabbt slut i butikerna. Efter flera ompressningar finns den dock i lager igen både som lp och cd. Trevlig lyssning!

Läs mer om skivan och hur den kom till

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.