ISPA:s producentprogram – två nya deltagare!

ISPA, International Society for Performing Arts – ger två nya deltagare chansen att delta i deras Swedish Fellowship Program. Nu är de utsedda! 

ISPA Swedish Fellowship Program ger två svenska medverkande möjlighet att delta i ISPA:s internationella konferenser under tre år och där möta producenter och projektledare från andra länder.

Programmet pågår 2020–2022 och är den tredje omgången. De deltagare som valdes tidigare medverkade, och medverkar, under perioderna 2015–2017 och 2017–2019.

Två nya deltagare

Noomi Hedlund har varit VD och konstnärlig ledare för den årliga musikfestivalen Festspelen i Piteå, samt verksamhetsutvecklare på avdelningen för kultur och utbildning i Norrbottens läns landsting.

Hon blev producent för Dalhalla Opera med Wagners Rhenguldet som spelades 2013. Två år senare arrangerade hon sin andra produktion, Turandot av Puccini, vilket resulterade i konstnärlig och ekonomisk framgång samt täckning i internationella medier.

2015 grundade Noomi On a Boat Productions. Företaget representerar artister i olika genrer på  internationell nivå. Noomi fungerar också som konsult, föreläsare och moderator.

Maria Rylander är projektledare, kulturkoordinator, musiker och kompositör. Hon började sitt kulturella arbetsliv som jazzsångare. Under slutet av sin studietid Högskolan för Scen och Musik engagerade hon sig i olika organisationer och föreningar som driver konsertarrangemang.

2014 var hon med och startade GMLSTN Jazz, en internationell jazzfestival som syftar till att förbinda storstaden Göteborg med förorten Gamlestaden, med fokus på nya, unga och spännande jazzaktioner.

Idag arbetar Maria som koordinator för Knutpunkt Nefertiti med målet att öka tillgängligheten för jazzmusik i Västra Götaland .

Läs mer om ISPA Swedish Fellowship Program.