Nina Ramsby medverkar på Musikliv i balans. Foto: Pressbild

Nina Ramsby medverkar på Musikliv i balans. Foto: Pressbild 

Följ Musikliv i balans i livesändning

Den 11 november äger den andra konferensen i Musikliv i balans rum. Det blir en dag med musik, föreläsningar och samtal på Kägelbanan i Stockholm. Kulturminister Alice Bah Kuhnke inviger konferensen som sänds live på Musikverkets webb.

– Det blir musik, föreläsningar, paneldebatter och inpass från publiken. Vi tänker skärskåda maktstrukturer och motstånd, vi kommer bland annat att få inblick i två kvinnors vardag i musiklivet och vi vänder och vrider på jämställdhetsbegreppet, säger Ulrika Gunnarsson, jämställdhetskoordinator på Musikverket.

Några av konferensens teman är: ”Motstånd och förändring”, ”One of the boys!” och ”Nya perspektiv på Jämställdhet – musikliv i förändring”. Kulturminister Alice Bah Kuhnke inviger Musikliv i balans. Ett av huvudspåren under konferensen kommer att vara hur olika former av diskriminerande maktordningar samverkar.

Panelsamtal

Dagen avrundas med en panel där nyckelpersoner från hela musiklivet ingår. Moderator är Birgitta Englin, tidigare vd för Riksteatern.

Medverkar under Musikliv i balans gör bland andra Nina Ramsby (musiker), Eva Amundsdotter (genusforskare), Fredrik Bondestam (genusforskare), Janan Zapata (expert på genus och intersektionalitet) och Lina Thomsgård (grundare av Rättviseförmedlingen, projektledare SKAP).

Livesändning på webben

Samtalet livesänds på Musikverkets webb och twittras ut i realtid. Följ det på @musikverket och hashtag: #jämusik

Tid: Tisdag den 11 november, klockan 9.00–17.00
Plats: https://musikverket.se/video/ (länk till sändningen finns tillgänglig den 11 november) eller på plats i Stockholm, Södra Teatern, Kägelbanan

Konferensen ingår i en serie som arrangeras inom ramen för Musikverkets jämställdhetsuppdrag

Se övriga delar i serien.

Läs mer om konferensen och se fullständigt program med samtliga deltagare.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.