Världen från rymden. Foto: NASA/GSFC

Världen från rymden. Foto: NASA/GSFC 

Extra miljoner till internationellt samarbete

Musikverket har valt att prioritera en extra ansökningsomgång för stöd till internationella samarbeten i musiklivet. Alla i musiklivet kan ansöka om stöd mellan den 6 och 15 november.

Pengarna kommer att delas ut till samarbeten över gränserna, till exempel gästspel utifrån, svenska gästspel utomlands, kompetenshöjning och kunskapsutbyte i och utanför Sverige.

– Det är mycket glädjande att vi har fått extra pengar att fördela. En unik engångsföreteelse, säger Musikplattformens chef Jonas Burman som ansvarar för Musikverkets stöd till musiklivet.

Pengarna som ska delas ut kommer från de medel som återstår när nedlagda Rikskonserter formellt går i likvidation inom kort. Exakt hur mycket pengar som ska fördelas presenteras så snart som möjligt.

Ansökningsperioden är något kortare än tidigare eftersom handläggningen, det vill säga beslut i Konstnärliga rådet och utbetalning, måste ske under 2012. De som tidigare har fått stöd från Musikverket och som söker stöd för internationell vidareutveckling av sina projekt kommer att prioriteras i sökomgången.

Läs mer under Sök projektstöd

Läs mer om pengarna från Rikskonserter

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.