Himmel och Pannkaka, Mimer är tillbaka!

Mimer i P2 är ett musikprogram där tre musikvetare diskuterar musik och musikens roll i samhället tillsammans med programledaren Eva Sjöstrand. I redaktionen ingår sångerskan och pedagogen Eva Larsson-Myrsten, Svenskt visarkivs chef Dan Lundberg och etnologiprofessorn Owe Ronström.

Varje program ställer frågan ”Hur låter…?” Under åren har nära 100 program diskuterat skilda ämnen som till rymden, döden, havet, bilen, kärlek och mycket, mycket annat.

I sommar funderar mimerredaktionen vid den bottenlösa visdomsbrunnen Mimer över dualismer, motsatser i tio program. Hur låter vått och torrt skildrat i musikens värld? Vinst och förlust? Katt och råtta? Mimer sänds fredagar klockan 12 och lördagar klockan 17 i P2. Nytt för i år är en direktsändning: I Almedalsveckan den 6 juli sänds programmet från SRs scen i Almedalen i Visby. Då frågar Mimerredaktionen: Hur låter Vi och Dom?

Det första programmet sänds den 15 juni kl 12.00 i P2 och har temat Hur låter himmel och helvete?