Barn på museet. Foto: Miki Anagrius.

Barn på museet. Foto: Miki Anagrius. 

Unga i fokus i nya regleringsbrevet

I Musikverkets regleringsbrev för 2012 slår kulturdepartementet fast att de viktigaste frågorna är barns och ungas rätt till kultur, kulturarv för framtiden och bättre villkor för nyskapande kultur.

De mål och återrapporteringskrav som departementet särskilt betonar är att Musikverket ska redovisa sin verksamhet för den unga publiken och vad myndigheten gör för att öka den unga publiken och för att öka tillgängligheten för personer med funktionshinder.

104 miljoner för 2012

Bland nya uppgifter och uppdrag märks att Musikverket ska se över möjligheterna att medverka inför och under Umeås uppdrag som Europas kulturhuvudstad 2014 och utveckla det regionala perspektivet så att verksamheten i högre utsträckning ger effekter i hela landet. Kulturrådet ska i samverkan med Musikverket och Konstnärsnämnden kartlägga och analysera arrangörsverksamheten på musikområdet och bedöma om det statliga stödet kan utvecklas.

För 2012 har regeringen anslagit 104 miljoner kronor till Musikverket, varav 25 miljoner ska fördelas till stöd för samverkansprojekt i musiklivet.

Läs Musikverkets regleringsbrev.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.