Musikverkets generaldirektör Stina Westerberg. Foto: Stefan Segolson

Musikverkets generaldirektör Stina Westerberg. Foto: Stefan Segolson 

Stina Westerberg ska leda Centralmuseerna

Musikverkets generaldirektör Stina Westerberg blir ny ordförande för Centralmuseernas samarbetsråd. Samtidigt tar Daniel Wetterskog, chef för Scenkonstmuseet, plats i Svenska ICOM:s styrelse. 

Hur kan museerna ta en tydligare plats i samhällsdebatten och inkludera fler besökare? 19–21 april samlas Sveriges museer för vårmöte i Linköping. Årets tema är Med makt och mod – dags att våga agera!

Styrelseordförande för Centralmuseerna

Förutom samtal, debatter och prisutdelning är vårmötet ett tillfälle att utse vilka som ska leda arbetet i museernas samarbetsorganisationer framöver.

Stina Westerberg, generaldirektör för Musikverket där Scenkonstmuseet ingår, har utsetts till ny ordförande för Centralmuseernas samarbetsråd. Samarbetsrådet samlar landets största statliga museer och ordförandeskapet växlar årligen.

– Jag är väldigt glad över förtroendet från kollegerna i de statliga centralmuseerna. Vi har alltid stora och viktiga frågor på agendan, som fri entré, museernas innehåll, publikutveckling och nya målgrupper. Det är viktiga diskussioner i den här gruppen, säger Stina Westerberg.

Invald i Svenska ICOM:s styrelse

Scenkonstmuseets chef Daniel Wetterskog tar i sin tur plats i styrelsen för Svenska ICOM – den svenska sektionen av International Council of Museums.

– Jag är otroligt glad och stolt över att få ta plats i denna viktiga museiorganisation. Svenska ICOM har alla möjligheter att vara en viktig aktör för sektorn med internationell utblick.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.