Daniel Wetterskog är chef för Scenkonstmuseet. Foto: Anna Gerdén

Daniel Wetterskog är chef för Scenkonstmuseet. Foto: Anna Gerdén 

Daniel Wetterskog ny chef för museet

Daniel Wetterskog blir ny chef för Musik- och teatermuseet. Han har gedigen erfarenhet av museiverksamhet och kommer närmast från Tekniska museet.

På Tekniska museet var han publik chef med ansvar för utställningar, pedagogik, program, butik, värdskap och museets 4D-biograf. Innan dess var han chef för Luna kulturhus i Södertälje med konsthall, bibliotek, ungdomsverksamhet och till viss del allmänkulturen. 35-årige Daniel Wetterskog har också varit chef för museet och konsthallen i Örnsköldsvik.

Musik- och teatermuseet stänger i början av nästa år för renovering och ombyggnad, något som beräknas ta ett till två år.

En förmån att flytta utanför huset

En stor fördel tycker Daniel Wetterskog och hänvisar till Moderna museets renovering och framgångsrika verksamhet utanför huset för ett antal år sedan.

– Vi får börja från början, bygga upp något helt nytt och vi får förmånen att flytta verksamheten utanför huset. Det ger unika möjligheter att samarbeta med andra, museet kommer att kunna dyka upp på olika och oväntade ställen, både i Stockholm och på andra orter. Musik- och teatermuseet har en fantastiskt grund att stå på gällande personal, pedagogik och sin samling vilket gör det till en oslipad diamant mitt i Stockholm, säger Daniel Wetterskog.

Mer plats för teater

Han ser fram mot att börja på museet.

– Det är redan ett interaktivt museum men det går att göra mycket mer på det området. Att ge teatern en större plats i museet är också en viktig del i arbetet framåt liksom att göra museet till ansiktet utåt för hela Musikverket.

– Det finns mycket spännande att lyfta fram och uppdraget att leda museet in i en sådan förändring är ett riktigt drömjobb!

Musik- och teatermuseet är en del av Musikverket. Daniel Wetterskog tillträder under hösten.

 Mer om Musik- och teatermuseet

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.