Teatermask i Scenkonstmuseets samlingar. Foto: Musikverket

Teatermask i Scenkonstmuseets samlingar. Foto: Musikverket 

Hitta i teatersamlingarna

På en gemensam sida för arkiv och samlingar inom teater hittar du sökvägar till pjäsmanus, affischer, brev, böcker och mycket mer.

De första stegen till vad som i dag är Musikverkets teatersamlingar togs redan 1921. Då ”återupptäckte” teaterforskaren Agne Beijer Drottningholmsteatern, vilket ledde till grundandet av Drottningholms teatermuseum året efter. Agne Beijers möte med Drottningholmsteatern blev startskottet för Drottningholms teatermuseum.

2001 ändrades namnet till Sveriges Teatermuseum och 2010 bildades Musik- och teaterbiblioteket och Musik- och teatermuseet (nuvarande Scenkonstmuseet) som delar av Musikverket.

I över 90 år har litteratur, arkiv och föremål med teateranknytning samlats in. I dag finns delar av samlingarna katalogiserade hos Musikverket och den som är nyfiken kan söka bland litteratur, pjäsmanus, programblad, foton och mycket annat.

Gemensam teatersida

På den gemensamma teatersidan finns information om Musikverkets samlingar och resurser inom teater med information om och länkar till sökverktyg, databaser och sammanställningar över teatermaterial.

Här finns ingångar till Musik- och teaterbibliotekets bibliotekskatalog och kortkatalog, Scenkonstmuseets teatersamlingar, Svenskt visarkivs Vis- och låtregister och mycket mer.

Ta del av sidan med teaterresurser här.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.