Fördjupa dig i Jules Sylvains karriär.

Fördjupa dig i Jules Sylvains karriär. 

Säg det i toner – en kväll om Sylvain

Stig Hansson hade under sin karriär många pseudonymer, men mest av allt känner vi honom som Jules Sylvain. Den 14 september finns möjligheten att minnas och fördjupa sig i Sylvains karriär.

Var pseudonymen Jules Sylvain kommer ifrån är det inte någon som riktigt kan svara på. Något som är säkert är dock att han var en av 1900-talet största kompositörer inom svensk populärmusik. Den 14 september bjuder Musikverket/Svenskt visarkiv tillsammans med ABF Stockholm in till en kväll i schlagerkungens ära.

Kompositör och skygg privatperson

Sylvains historia berättas genom ord, bild och toner. Journalisten Ove Säverman och tv-producenten och filmaren Kåge Gimtell skildrar inte bara musikmannen utan även den äventyrliga och delvis skygga privatpersonen bakom pseudonymet.

Svenskt visarkivs Karin Strand berättar om den svenska populärmusikens situation och radiomediets betydelse under mellankrigstiden – den tid då Sylvain verkade.

Kvällen utlovar unikt filmmaterial, roliga anekdoter och tolkningar ur Sylvains låtskatt, både i tidstypiska inspelningar och som levande musik av SOS-orkestern.

Tid: Onsdagen den 14 september kl. 18.00–cirka 20.30.
Plats: Stora entréhallen i ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré!