Mikrofon i strålkastarens sken på tom scen. Foto: JF Sebastian/Flickr (CC)

Foto: JF Sebastian/Flickr (CC)  

En kväll med Systrarna

Mentorsprogrammet Systrarna riktar sig till unga sång- och låtskrivare på väg ut i karriären. Den 30 november ägde en avslutningskonsert rum i Gävle med de 14 första deltagarna.

Systrarna drivs av Kulturutveckling, som är en del av landstinget i Gävleborg, med ekonomiskt jämställdhetsstöd från Musikverket. Programmet vänder sig till tjejer i åldrarna 18–25 år, som får arbeta med och inspireras av erfarna kvinnliga kolleger inom musikbranschen.

Spelningar och workshoppar

Efter auditions runtom i Gävleborg i slutet av 2012 valdes 14 deltagare ut till Systrarnas första omgång. Under året som gått har workshoppar i bland annat ljudteknik, sång och låtskrivande varvats med spelningar och personliga träffar med någon av de tre mentorerna Kajsa Grytt, Syster Sol och Maria Blom.

Deltagarna har även fått kliva över tröskeln till Orion Studios i Bollnäs för att spela in en av sina egna låtar. Resultatet har blivit en samlingsskiva som släpptes i samband med en avslutningsträff och konsert i Gävle den 30 november. Förutom deltagarna uppträdde även musikern Marit Bergman, som är en av mentorerna i Systrarnas andra omgång.

Se Systrarna live

Avslutningskonserten på Gasklockorna i Gävle ägde rum den 30 november. Se ett inslag från den nedan.

Deltagaren Ellinore Holmer spelar på Domsaga i Sundsvall

Video med fler av Systrarna

Mer läsning

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.