Systrarna fas 2. Foto: Johanna Syrén

Systrarna fas 2. Foto: Johanna Syrén 

Avslutningskonsert för Systrarna – Fas 2

Systrarna är Kulturutvecklings mentorprogram för yngre kvinnliga singer/songwriters. Nu avslutas fas två av programmet med en konsert i Gävle där deltagarna uppträder och Nina Ramsby ger ett soloframträdande.

2012 beviljades Kulturutveckling, som är en del av landstinget i Gävleborg, jämställdhetsstöd för Systrarna – ett mentorprogram för yngre kvinnliga singer/songwriters. De fick fortsatt stöd för fas två av projektet 2013. Nyligen beviljades även stöd för fas tre av Systrarna.

Spelningar och workshop

Programmets första omgång hade deltagare från fem kommuner i Gävleborgs län. Mentorerna Kajsa Grytt och Syster Sol, två etablerade musiker, träffade deltagarna regelbundet under året. Till omgång två har Kulturutveckling anställt två nya professionella mentorer, Marit Bergman och Maria Blom. De har även anpassat programmet för att i högre grad följa skolåret samt sänkt den lägre åldersgränsen från 18 till 16 år. De flesta som är intresserade av mentorprogrammet befinner sig nämligen i det lägre åldersspannet. I fas två deltar 14 tjejer i åldrarna 16–25 år.

Avslutande konsert

Omgång två startades i september 2013 och avslutas den 24 maj 2014 med en konsert i Gasklockorna i Gävle. Deltagarna i projektet kommer att framföra sin egen musik inför anhöriga, allmänhet och mentorerna Marit Bergman och Maria Blom. Kvällen avslutas med en solokonsert med Nina Ramsby som, tillsammans med Marit Bergman, blir mentor för den kommande tredje omgången av projektet.

Mer om jämställdhetsprojekten.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.