Sounds of Exile på turné (CC) 

Dokumentärprojektet Sounds of Exile på turné

Sounds of Exile är ett samarbetsprojekt som kretsar kring en dokumentärfilm med namnet Sounds of Exile – Berättelser från Malmö, där vi får följa tre musiker, Nadine Al-Khalidi, José Pereelanga och Jafar Hasan Aboud, som levt och skapat musik i exil.

Temat för projektet är invandring och musik. I filmen berättar artisterna om hur musik kan bidra till integration och hur den kan vara en helande kraft. Syftet med projektet är att bidra till en positiv bild av det mångkulturella samhället. Regissören Carl Moberg deltar för att presentera och samtala om filmen.

Världspremiären ägde rum sommaren 2015 på Malmö sommarscen, dit över 400 personer kom för att titta på filmen och lyssna till artisternas musik. Filmen visades sedan på dokumentärfilmsfestivalen Tempo i Stockholm i mars i år och visades även under Folk- och världsmusikgalans seminariedel i april.

Besöker Skåne och Köpenhamn

Sounds of Exile ska nu inleda en turné där filmen visas och där de medverkande artisterna uppträder med livemusik efteråt. Turnéprojektet har stöd av Musikverket, Kulturrådet och Region Skåne och inleds under maj i Skåne och Köpenhamn. Förhoppningen är att även kunna turnera i höst och då besöka Stockholmsområdet och Mellansverige.

Ta del av platser och datum för turnén här.

Filmens trailer:

Fakta om projektet

  • Namn: Sounds of Exile
  • Projektägare: Deep Imprint/Petter Wickman
  • Projektstöd från Musikverket: 110 000 kronor i ansökningsomgång 2015:2