Arkivens dag 2023 på Musik- och teaterbiblioteket

Arkivens dag 2023 på Musik- och teaterbiblioteket 

Arkivens dag 2023 – Färg och form i rum och rörelse

Välkommen in i teater- och danssamlingarna på Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv. I samband med Arkivens dag bjuder vi i år på nedslag i olika material utifrån temat färg och form.

Tid: Fredag 10 november kl. 13–15
Plats: Tegeluddsvägen 100, Stockholm

Ingen föranmälan krävs. Vi bjuder på lättare förfriskning mellan programpunkterna.

Program

13:00 Introduktion till Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv: Sebastian Lindblom, enhetschef för arkivenheten, Musik- och teaterbiblioteket

13:10 Att fylla ett scenrum: Virve Polsa, teaterarkivarie, Musik- och teaterbiblioteket, presenterar några exempel på scenografi och kostym i arkiv och samlingar.

13:35 Ljus som formar en historia: Lena Gustafsson, teaterarkivarie, Musik- och teaterbiblioteket, följer några spår i arkivet efter ljusdesigner Hans-Åke Sjöquists, en pionjär inom kreativ ljussättning.

14:00 Veckla ut tiden genom en serie ögonblick – om dans och koreografi ur fotografens perspektiv: Kajsa Sandström, dansarkivarie och fotoansvarig, Musik- och teaterbiblioteket, presenterar dansfotografi ur bibliotekets fotosamlingar.

14:30 Från streckgubbar till motion capture: Anna Björk, forskningsarkivarie, Svenskt visarkiv, berättar om dansnotation och dansdokumentation genom tiderna.

15:00 Slut.

Om Arkivens dag

Programmet är en del av Arkivens dag som hålls andra lördagen i november varje år för att synliggöra och öka intresset för arkivens verksamhet och betydelse.
Läs mer om Arkivens dag.