Solospel och unikt samspel i Seglora kyrka

Lördagen den 1 september genomfördes årets spelmansstämma på Skansen. De som trotsat vädrets makter och tagit sig till Sollidenscenen kl 12 fick se ett spännande och varierat program med många av folkmusikens mest intressanta artister.

Folkmusik i regn och rusk! Christina Frohm leder allspelet på Sollidenscenen. Foto: Torbjörn Ivarsson

Visarkivet stod traditionsenligt som värd för mästerspelmanskonserten i Seglora kyrka. Årets konsert innehöll en minnesvärd mix av mästerliga musikanter – fiolspelmännen Kungs Levi-Nilsson och Ulf Störling, hornblåserskan Miriam Andersén och årets mottagare av Anders Zorns guldmärke; durspelaren Erik Pekkari.

Mästerspelmän i Seglora kyrka. Fr v Erik Pekkari, Miriam Andersén, Kungs Levi-Nilsson och Ulf Störling. Foto: Torbjörn Ivarsson

En verklig höjdpunkt var att spelmännen avslutade konserten med två låtar som de framförde tillsammans. En unik ensemble med kohorn, durspel och fioler uppstod!