" "

Skiss över entrén till Tegeluddsvägen 100. Bild: Kungsleden 

Vi flyttar 2021

Granne med SVT, SR, Filmhuset och Kulturrådet. Nästa år flyttar Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv och Caprice Records in i nya lokaler!

Sommaren 2021 flyttar vi in i våra nya lokaler på Tegeluddsvägen 100, i området kring Frihamnen och Gärdet.

Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv och Caprice Records som nu finns på Torsgatan 19 får nya lokaler. Verksamheten med expedition, forskarservice, kontor och arkiv samlas på en och samma plats. Precis som nu kommer vi att ha plats för konserter och föreläsningar i biblioteket.

– Jag ser massor av möjligheter i de nya lokalerna. Det är en central adress med bra förutsättningar för biblioteksverksamhet, konserter och andra evenemang säger Dan Lundberg, chef för Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv och Caprice records.

Vi lämnar inte bara Torsgatan, även den stora arkivdepå som i dag ligger i Gäddviken flyttar in i samma lokal.

– Vi är glada att ha hittat en lokal där vi kan samla hela verksamheten för Visarkivet, biblioteket och Caprice. Det skapar bättre förutsättningar för oss att ge bästa möjliga service till våra användare, som bara får en adress att besöka, säger Gerhard Kunosson, vikarierande GD för Musikverket.

Med nästan ett och ett halvt år kvar till flytt växlar vi nu upp flyttförberedelserna. Följ Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv och Caprice Records på Facebook för att få löpande information inför flytten. 

Musikverkets övriga verksamheter, Elektronmusikstudion och Scenkonstmuseet är kvar på sina nuvarande adresser – Söder Mälarstrand och Sibyllegatan.