Marilyn Manson. Foto: Sryffel/Flickr (CC)

Marilyn Manson. Foto: Sryffel/Flickr (CC) 

Pumpor och zombies

Många svär över att det amerikanska påfundet Halloween nästintill konkurrerat ut allhelgonahelgen. Men försök ta det onda med det goda, pumpornas högtid har trots allt gett oss en hel del taktfast pumpande musik.

Vad har den amerikanske skräckrockaren Marilyn Manson och det svenska 80-talspunkbandet Strindbergs gemensamt? Vem vet, kanske en hel del, men säkert är åtminstone det faktum att bägge tillägnat varsin låt till Halloween.

Halloween och döden

Det har även 15 andra artister på veckans spellista, bland andra Lou Reed, Siouxsie And The Banshees och Alice Cooper. På listan, som satts samman av Caprice Racords marknadsansvarige Ulf Björkman, finns också andra låtar av det mörka och hårda slaget – till exempel en nattlig promenad med en zombie, ett synnerligen ihärdigt spöke som vägrar lämna sin baneman i fred och en resa till döden tur och retur.

För att tillgodose behoven hos den mer traditionella lyssnaren finns här även en låt om alla helgons dag och som extra bonus en gammal klassiker från Bellman, visserligen i punkbandet Imperiets tappning, men ändå.

Trevlig lyssning!

Du kan också lyssna på listan på Spotify.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.