" "

Skäggmanslaget och Lars Gullin 1970. Fotot ur Svenskt visarkivs samlingar. 

Hjälp oss att samla minnen av folkmusikvågen

Minns du 1970-talets folkmusikvåg? I forskningsprojektet Kreativa förflyttningar undersöker Svenskt visarkiv olika musiksammanhang under 1960- och 70-talen. Nu behöver vi din hjälp!

Spelade, sjöng eller dansade du under denna period? Eller var du en flitig stämmobesökare, lyssnare eller arrangör av konserter?  I så fall kan du bidra med dina minnen i vår webbenkät. Vi är intresserade av nästan allt – varför intresset för folkmusik eller dans uppkom, hur musiken lät och platserna du besökte såg ut, i vilka sammanhang du var aktiv och om intresset fortfarande finns kvar idag.

Materialet kommer att arkiveras hos Svenskt visarkiv och kan därmed användas i forskning. Genom att delta i undersökningen bidrar du med viktiga pusselbitar för att förstå vår samtidshistoria.

Bidra genom att svara på några frågor 

Om projektet

I forskningsprojektet Kreativa förflyttningar undersöker vi musiken under det sena 1960- och tidiga 70-talet, en tid som ofta beskrivs som omvälvande och på många sätt kännetecknas av förflyttningar. En fråga som ställs är: hur har dessa förflyttningar skapat villkor för kreativitet?

Läs mer om Kreativa förflyttningar