Lasse Werner – En lycklig skit. Foto: Jonas André

Lasse Werner – En lycklig skit. Foto: Jonas André 

Helkväll med Lasse Werner i fokus

Varför kallas pianisten Lasse Werner (1934–1992) ”den svenska jazzens gossen Ruda”? En helkväll med musik, samtal och film ger svaret. 

Pianisten, jazzmusikern och kompositören Lasse Werner (1934–1992) var inte bara en av våra främsta bop-pianister. Han var också en gränsöverskridande konstnär, en renässansmänniska som arbetade med teater och tog starka intryck av 1960-talets öppna kulturklimat och experimentella estetik.

”En lycklig skit”

Måndag den 27 april bjuder Svenskt visarkiv in till en helkväll i samarbete med ABF Stockholm. På plats är bland annat Lasse Werners bror Mats Werner som skrivit boken Lasse Werner – En lycklig skit. Den svenska jazzens gossen Ruda (Gidlunds, 2014).

Det blir även samtal med författaren Ludvig Rasmusson, regissören Lars Göran Carlson samt musikerna Janne ”Loffe” Carlsson, Pia Olby, Arne Forsén och Ivar Lindell.

Levande musik

Det hela kommer att illustreras med film- och musikklipp och avslutas med högst levande musik med sångerskan Pia Olby, pianisten Arne Forsén, basisten Ivar Lindell och trumslagaren Janne Carlsson.

Tid: Måndag 27 april kl 18
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
Entré: 60 kronor.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.