Ana Dall’Ara-Majek. Foto: André Parmentier 

Ana Dall’Ara-Majek på Elektronmusikstudion

Ana Dall’Ara-Majek är en tonsättare och ljudkonstnär verksam i Montreal, Kanada. Under sommaren 2022 var hon en del av Elektronmusikstudions gästtonsättarprogram där hon arbetade med kommande projekt och medverkade på Norbergfestivalen.

Tidigare i år var tonsättaren och ljudkonstnären Ana en av de artister som innehade ett gästtonsättarresidens på Elektronmusikstudion. Hon gästade då studion för att bland annat arbeta med deras berömda Buchla-synt inför ett kommande projekt. Under vistelsen i Sverige uppträdde hon även på Norbergfestivalen i samarbete med Elektronmusikstudion.

Ana släppte sitt första egna album Air år 2014. Albumet skapades genom att utforska korsningen mellan andning, röster, instrument och elektronik. Fyra år senare släppte hon sitt andra album Nano-Cosmos som är en hyllning till insekter, små leddjur och mikroorganismer. Sedan dess har hennes verk hörts på flera internationella festivaler och i dans- och teaterföreställningar samt i olika filmprojekt.

Norbergfestivalen startade år 1999 och är ett årligt evenemang för elektronisk och experimentell musik. Elektronmusikstudion har under åren haft ett flertal medverkande artister i festivalen. Anas framträdande bestod av en improviserad komposition med hennes egentillverkade instrument PhotoTable som skapar ljud av ljus och skuggor.

" "

" "

Bilder från Anas framträdande på Norbergfestivalen 2022. Foto: Nils Rougé