Jazz i Sverige-serien gavs ut mellan 1972 och 2010. Foto: Jonas André

Jazz i Sverige-serien gavs ut mellan 1972 och 2010. Foto: Jonas André 

Jazz i Sverige – antologin är här

Experimentellt, lekfullt och nyskapande. Antologin Jazz i Sverige samlar det bästa inom svensk jazz från fyra decennier.

Vad har musiker som Esbjörn Svensson, Stina Nordenstam, Bobo Stensson, Jeanette Lindström, Magnus Lindgren, Monica Borrfors och Fredrik Ljungkvist gemensamt? Säkert en hel del, men framför allt finns de alla med på Caprice Records nya digitala samlingsalbum Jazz i Sverige – antologin.

Fyra decennier jazz

– Antologin är en fantastisk resa genom fyra decennier av svensk jazz. Det är en samling låtar som på ett alldeles utmärkt sätt visar på den bredd och samtidigt stora originalitet som präglat jazzen i Sverige, säger Ulf Björkman, marknadsansvarig på Caprice Records.

Jazz i Sverige var en utmärkelse som Caprice Records och Rikskonserter delade ut årligen 1972–2010 till en ung artist eller grupp för att representera svensk jazz i utlandet och på hemmaplan. Förutom äran bestod priset av en skivutgivning och en omfattande turné.

Digitala nyutgåvor

Flera av våra nu ledande jazzmusiker skivdebuterade i Jazz i Sverige-serien. Först ut 1972 var Sevda (Maffy Falays turkisksvenska grupp med Bernt Rosengren) och den sista och 39:e inspelningen i serien gjordes med Samuel Hällkvist Center 2010.

Under våren 2015 har flera skivor i serien för första gången släppts digitalt. Nu följer Caprice Records upp med en helt ny antologi som samlar det bästa av det bästa, ett spår från varje Jazz i Sverige-skiva.

Till Jazz i Sverige – antologin
Mer om Jazz i Sverige

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.