Viggo i radioprogrammet Sång i sikte. Foto: Jakob Munck/UR
En resa i vishistorien med Sång i sikte
Radioprogrammet Sång i Sikte är ett samarbete mellan Svenskt visarkiv och Utbildningsradion. Serien berättar historien om visorna vi sjunger och var de kommer ifrån. Nu är det dags för den andra säsongen av programmet.
Varför finns det så många sånger om livet på sjön? Hur kommer det sig att våren är en tid då det tänds eldar och sjungs sånger? Sång i Sikte är en radioserie för lågstadieelever om visors historia.
Programmet är ett samarbete mellan Svenskt visarkiv och Utbildningsradion, UR, och sände sin första säsong 2012. I programmet får lyssnarna följa nioåriga Viggo som seglar jorden runt med sin mamma Matilda och hennes gudmor Peggy. Tillsammans pratar de om visor och sångtraditioner under sin resa.
Från sjömansvisor till klapplekar
Varje program avhandlar olika visor och sångtraditioner, hur de uppkommit och varför. Tanken är att förklara varför viss musik och vissa texter lever kvar i generation efter generation. I den andra säsongen belyses allt från sjömansvisor och klapplekar till emigrantvisor.
Först sänds en reprisering av de fem första avsnitten i serien. Sändningstid är mellan den 17 och 21 november i P4 Sveriges Radio med start klockan 17.45 varje dag. Den 24 november startar den andra säsongen och sänds fram till 28 november, även det i P4 med start klockan 17.45.
För mer info om Sång i Sikte och sändningstider se Utbildningsradions webbplats.
Sång i Sikte görs av Svenskt visarkiv och produktionsbolaget Munck för Utbildningsradion, UR.
Kommentarer