" "

Dan Lundberg och kulturminister Amanda Lind. 

Dan Lundberg ny generaldirektör för Musikverket

Regeringen har utsett Dan Lundberg till ny generaldirektör för Musikverket. Han tillträder 1 maj 2020.

Regeringen skriver följande i ett pressmeddelande:

”Regeringen har fattat beslut om att utse Dan Lundberg till ny generaldirektör för Statens Musikverk från och med 1 maj 2020 till den 29 februari 2024.

Dan Lundberg har arbetat på Statens musikverk sedan 2011 som avdelningschef för arkiv- och biblioteksverksamheten. Under 2017 och 2019 ansvarade han även för myndighetens bidragsgivning, som tillförordnad chef för Musikplattformen. Lundberg är docent i musikvetenskap och har tidigare bland annat arbetat som musiker, forskare och som chef för Svenskt visarkiv.

– Jag är väldigt glad att Dan Lundberg tackat ja till att leda Musikverkets arbete. Dan har stark förankring inom svenskt musikliv och inom musikens, teaterns och dansens kulturarv. Han har också stor erfarenhet av statlig verksamhet och av Musikverkets arbete, säger kulturminister Amanda Lind.

– Det ska bli fantastiskt roligt att leda en kulturmyndighet med så många olika och spännande funktioner. Jag har i många år arbetat med frågor om kultur, identitet och demokrati. Nu ser jag fram emot att som chef få fortsätta det arbetet på Musikverket tillsammans med alla engagerade och kompetenta medarbetare, säger Dan Lundberg.”