Elektronmusikarkiv på biblioteket

På Musik- och teaterbiblioteket finns en hel del arkivmaterial för den som är intresserad av elektronisk musik. Vi är stolta innehavare av både Fylkingens och Elektronmusikstudions EMS arkiv, och den som vill veta mer om dessa kan läsa Månadens raritet för september (Fylkingen) resp. oktober (EMS) 2010. Vi har också viktiga personarkiv, t.ex. Ralph Lundsten, som vi nyss nämnt i denna blogg, och Ákos Rózmann.

I år har dessutom Sällskapet för elektroakustisk musik i Sverige (SEAMS) donerat sina handlingar till biblioteket. Arkiven för tre av de viktigaste organisationerna för svensk elektronmusik är därmed samlade under samma tak. Under 2011 har vi också förtecknat ett äldre arkiv som donerats av Olle Olsson. Arkivförteckningarna finns nu på webben: SEAMS resp. Elektronmusik.

En utförligare lista över svenska elektronmusikarkiv finns på bloggen för EMS bibliotek och arkiv: The archive of EMS and related archives.

2 svar på ”Elektronmusikarkiv på biblioteket

  1. Pingback: “Paradisisk, mångfacetterad glädje” | Musik- och teaterbloggen

Kommentarer är stängda.